Bio Rex Porvoo, Taidetehdas

Uusi, täysin digitaalinen elokuvakeskus Bio Rex Porvoo avataan yleisölle tiistaina 26.6.2012. Tässä huippumodernissa elokuvateatterissa on neljä salia ja 546 paikkaa. Erikoisuutena saleissa on suurimman salin viisipaikkainen aitio sekä Rex –sali (Sali 4). Näissä katsojalla on leveämmät istuimet sekä suurempi jalkatila. Lisäksi istuimet kallistuvat tuoden todella rennon istuma-asennon.

Uusi Bio Rex Porvoo sijaitsee Porvoonjoen länsirannalla, Taidetehtaan alueella. Elokuvakeskus on osa uuden Taidetehtaan laajaa palvelukokonaisuutta, jossa on mukana kulttuurin- ja kaupanalan toimijoita sekä koulutus- ja kuntapalveluita.

Uuden elokuvakeskuksen myötä Porvoo nousee elokuvapaikkakuntien ykköskenttään. Uusi Bio Rex tulee olemaan teknisesti ja toiminnallisesti todellinen 2010 -luvun elokuvateatterin malliesimerkki. Tilat ja tekniikka mahdollistavat monipuolisen toiminnan unohtamatta elokuvaa kaiken keskipisteenä. Bio Rex Cinemas odottaa uuden elokuvakeskuksen vähintään tuplaavan Porvoon kävijämäärät.

Virheetön katselukokemus
Elokuvateatterin suunnittelussa on filosofiana ollut se, että jokainen katsoja näkee elokuvan siten, kuin tekijät ovat sen suunnitelleet. Tämä tarkoittaa sitä, että katsomo on rakennettu tavalla, jossa jokainen katsoja saa esteettömän näkyvyyden valkokankaalle. Rivinousu on tehty rakennusmääräysten maksimi mittaan.

Tekniset uutuudet
Teatterista tulee ensimmäinen led -valaistu teatteri. Teatterin valaistut julistepinnat rakennetaan myös led -valaistuksella. Nämä ratkaisut vähentävät energiankulutusta valaistuksessa noin 40%. Teatteriin on myös rakennettu tehokas lämmöntalteenotto, jonka ansioista projektoreiden tuottama lämpö saadaan uudelleen hyödynnettyä tilojen lämmittämiseen.

Teatteriin toteutetaan sähköinen informaatiojärjestelmä  yhteistyössä näyttövalmistaja Samsungin kanssa. Se tarkoittaa ennennäkemättömän kattavaa mainos- ja informaatiopintojen kokonaisratkaisua. Ratkaisussa erilaiset pinnat myymälän menu -tauluista teatterisalien ovien näytösaikainformaatioon on siirretty Samsungin huippumoderneille LED-näytöille. Lisäksi teatterissa nähdään uutuutena Moving Poster –laitteet, jotka herättävät perinteiset elokuvajulisteet eloon uudella tavalla.

Esitystekniikka
Nykyaikainen digitaalinen esitystekniikka tarjoaa huomattavasti aikaisempaa paremman kuvanlaadun. Salit ovat lisäksi varusteltu erikoisvalmisteisilla valkokankailla, joiden ansioista 3D -elokuvat nähdään huippukirkkaina ja terävinä. Digitaalinen monikanavaäänentoisto nostaa katselukokemuksen uudelle tasolle. Suurin sali on varustettu 8 -kanavaisella 23 kaiuttimen järjestelmällä. Lisäksi salien akustointi ja
äänisuunnittelu on tehty yhteistyössä huippuammattilaisten kanssa. Tällä työllä on aikaansaatu tila, jossa ääni toistuu puhtaana ja ilman ulkopuolisia häiriöitä. Teatteri voi myös vastaanottaa esityskopiot sähköisesti verkon välityksellä, näin ollen viikoittaiset rahtimäärät voivat pienentyä merkittävästi.

Ohjelmisto
Neljä täysin digitaalista salia mahdollistavat entistä laajemman elokuvaohjelmiston esittämisen ja luovat mahdollisuudet uudenlaisten sisältöjen esittämiseen. Uuden elokuvakeskuksen myötä porvoolaiset pääsevät tutustumaan muunmuassa eurooppalaisten oopperatalojen esitystaltiointeihin. Viikottainen
elokuvaohjelmisto lähes tuplaantuu, sisältäen 12-18 elokuvaa viikossa. Erityisesti lastenelokuvien eri kieliset versiot tulevat tarjolle entistä paremmin.

Käyntiosoite
Läntinen Aleksanterinkatu 1,
06100 Porvoo


Näytä suurempi kartta
Aukioloajat ja info:

Lippukassa aukeaa tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu viimeisen esityksen alkamisen jälkeen.

Infopuhelin (teatterin aukioloaikoina)
Puh. 075 756 1285 (mpm+22,14snt/min)

Infopuhelimesta voi tiedustella löytötavaroita, näytösaikoja jne. Lippuvaraukset ja lipunmyynti nettisivun lippukaupasta tai teatterin lipunmyyntikassalta. Huomioithan että ruuhka-aikaan puhelimeen ei päästä ehkä heti vastaamaan.
Teatterivastaava
Edgar Nieminen
sähköposti: etunimi.sukunimi@biorex.fi
Puh. 075 756 1272 (mpm+22,14snt/min) Arkisin kello 9-17